Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

Levélben kértük a városvezetést, hogy tájékoztassák a budakalásziakat az M0 északi szektor nyomvonalváltozása miatt szervezett közmeghallgatásról

2017. július 25. - Szentistvantelep

Pilisborosjenő honlapján találtunk rá, hogy az M0 körgyűrű 10-es és 11-es út közti, északi szektorának kis mértékű nyomvonalváltozása miatt 2017. július 27-én 10 órakor közmeghallgatást tartanak Solymáron

Az ezen a llinken (vagy ezen a linken ) megjelent pilisborosjenői tájékoztatás szerint az M0 északi szektorának környezetvédelmi engedélyének módosítása miatt tartják a közmeghallgatást. 
Érintett települések: Budapest III. kerület, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő és Solymár.

A közmeghallgatást a 314/2005 kormányrendelet 9§ alapján tartják, amely érintett része így szól:

(2) Több érintett település esetén, vagy ha az érintettek száma miatt ez indokolt, több helyszínen is tartható közmeghallgatás.
...
(6)107 A környezetvédelmi hatóság a közmeghallgatásra vonatkozó adatokat hirdetményi úton közzéteszi, valamint közhírré tételre megküldi az eljárásban részt vevő önkormányzatok jegyzőinek. A jegyző a közhírré tételt követő öt napon belül tájékoztatja a környezetvédelmi hatóságot a közlemény közhírré tételének időpontjáról és helyéről.

Mivel - az ürömi és pilisborosjenői honlappal szemben -  Budakalász honlapján és közösségi oldalán nem találtuk nyomát, az alábbi levélben kértük a városvezetést a lakosok tájékoztatására az M0 ügyében tartandó lakossági fórumról (a jogszabály szerint nem kizárt, hogy Solymáron kívül máshol nem lesz közmeghallgatás, az az egy alkalom is megfelel a jogszabálynak): 

Tisztelt Hadházy Sándor országgyűlési képviselő úr!

Tisztelt Rogán László polgármester úr!

Tisztelt Ercsényi Tiborné alpolgármester asszony!

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya közmeghallgatást tart Solymáron az M0 gyorsforgalmi út 11-es és 10-es út közötti szakaszával kapcsolatban 2017.07.27-én. Az erről szóló hirdetmény Pilisborosjenő és Üröm tette közzé honlapján. A meghívó és a hatósági közlemény az alábbi elérhetőségről letölthető:

http://pbjhirmondo.hu/uploads/site_pbjhirmondo/pages/Hivatal/Jegyz%C5%91/2017/Felh%C3%ADv%C3%A1sok/M0%20k%C3%B6zlem%C3%A9ny.pdf

 Kérjük tisztelettel önöket, hogy a térséget, de különösen Budakalászt érintő nyilvános hatósági eljárásokról - hasonlóan több településhez - legyenek szívesek időben tájékoztatni a lakosságot a városi internetes felületén!

Az M0 autóút északi szektorának környezeti hatástanulmányát és az ahhoz tartozó átnézeti helyszínrajzot az alábbi blog bejegyzésben szereplő link segítségével tölthetik le:

http://eszaki-elkerulo.blog.hu/2017/07/19/az_m0-as_korgyuru_eszaki_szektort_2023-ig_tervezik_megepiteni_nyomvonalvaltozas_miatt_kozmeghallgata

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr512686103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása