Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

A Lupa tónál óriási ingatlanfejlesztés indul

2018. január 07. - Szentistvantelep

A Magyar Triatlon Szövetség 2018. január 6-i sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a Szövetség és Gerendai Károly üzletember cége közötti megállapodás alapján Lupa-tónál épül meg a Nemzeti Triatlonközpont. A tervezett sportcentrum nemzetközi edzőközpontból és versenyhelyszínből, illetve egy fedett multifunkcionális létesítményből áll majd. A jelentős beruházás fejlődési lehetőség a magyar triatlonsportnak, melyhez fogható az egész régióban, de még Oroszországban sincs.

Most sajnálhatjuk igazán, hogy tavaly a Rogán László által vezetett képviselőtestület zárt(!) testületi ülésen a Lupa-tó - budakalászi területre eső részének - eladásáról döntött. Ercsényi Tiborné alpolgármester a több mint 20 hektáros ingatlan eladása előtt a 2016. december 7-i közmeghallgatáson még 136 millió forintos árajánlatról beszélt, sőt, az önkormányzat honlapján ma még elérhető jegyzőkönyv (a linkre kattintva elolvasható a 7. oldalon) szerint azt is közölte, hogy az önkormányzat visszavonta a Lupa-tó adott részére vonatkozó eladási szándékot!  2017 februárjában a tavat végül a hírek szerint 118 millió forintért vették meg Gerendaiék úgy, hogy a teljes vételárat csak három év alatt kell kifizetniük.

Nem tudhatjuk, Rogánék miért erőltették az egyik legértékesebb kalászi ingatlanvagyon eladását? Hogyan lett 18 millióval kevesebb a vételár? Miért nem olyan megállapodásra törekedtek, ami hosszú távon jelentős és állandó bevételt jelenthetett volna más fontos kalászi fejlesztésekhez? Gerendai az adásvétel után ugyanis azt nyilatkozta, nem zárkóztak volna el a bérlés lehetősége elő sem.

A triatlonközpont mellett egy kajak-kenu sportot is érintő ingatlanberuházás is elindult. A Lupa-tavi ingatlanfejlesztések hasznából azonban a budakalászi emberek már nem, vagy csekély mértékben részesülhetnek (közvetetten, pl. iparűzési adóbevétel által).

Tekintve, hogy egy vállalkozónak a folyamatos és mind több bevétel az érdeke, logikus az edzőközponthoz kapcsolódó szálloda- és vendéglátóegységek építésével is számolni. 


lupa_fentrol_v2.jpg

Forráshír:  sporthirugynokseg.hu cikk 

Idézet belőle: „Az MTSZ szeretné, ha a sportág élne azzal a lehetőséggel, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017. augusztusi döntése alapján a tokiói olimpián új versenyszámként jelenik meg a mix váltó, amelyre csak azon országok nevezhetnek, akik 2 női és 2 férfi sportolóval jutnak ki az olimpiára. 

Ennek elérésében segíthet az MTSZ és a Lupa-tó közötti megállapodás alapján kialakítandó nemzetközi edzőközpont és mix váltó versenyhelyszín illetve egy fedett multifunkcionális komplexum, a Nemzeti Triatlonközpont megépítése. Ez minőségi ugrás lenne a magyar triatlonnak, hiszen az egész régióban, sőt Közép- és Kelet-Európában, de még Oroszországban sincs ilyen létesítmény.”

Korábbi írásunk: "Szálloda, esetleg sportkomplexum építésének előkészítése folyik a budakalászi Lupa-tó közelében ? Mi az oka a komoly csatornázásnak ?"


Várjuk a további információkat ! 

Megköszönjük, ha like-olja facebook oldalunkat, másokkal is megosztja az írást.

zold_vagy_zaj_logo_lapos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr3613557375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása