Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

Célunk a Szentistvántelepet északról elkerülő út kapcsán

2016. december 29. - Szentistvantelep

Elismerve, hogy Budakalász belső részei átmenő forgalmának enyhítésére továbbra is szükség van, célunk nem az elkerülő út megépítésének megakadályozása, hanem a  nyomvonal jelenlegihez képest - jelentős mértékben - északabbra (leginkább az ipartelep mentén a Dobogókői úra való csatlakozással) való kijelölése révén Szentistvántelep nyugalmának, környezeti értékeinek - lehetőség szerinti - megőrzése. Ennek érdekében azt szeretnénk elérni, hogy most ne záruljon le az építési engedélyezési folyamat, az illetékes hatóságok készítsenek az elmúlt évtizedben lezajlott forgalmi, infrastrukturális változásokat figyelembe vevő, új forgalomelőrejelzést, hatástanulmány(oka)t,  és ezek eredményeinek figyelembe vételével kerüljön sor a nyomvonal módosítására.

Az előzetes szakértői vélemények alapján több alternatív útvonal felmerülhet, de meggyőződésünk, hogy a Szentendrét Pomázzal jelenleg is összekötő Dobogókői út felhasználásával, arról Pomáz ipartelepén keresztülfutó leágazás, majd ennek végén különszintű HÉV átkelő létesítésével, Szentende déli végében pedig a jelenlegi kereszteződés forgalom-gyorsítást célzó átalakításával kerülhet megoldásra a helyzet.

Szentistvántelepen - múlt század eleji létrehozása óta -  mindig erős volt a civil összefogás és a közösség ereje. Hiszünk abban, hogy ez példamutató hagyomány ápolásra érdemes és reméljük, hogy az elkerülő út témája kapcsán megvalósuló közös gondolkodás nyomán tovább erősödik a helyiek összetartása. Igazi közösség kovácsolódik, amely  - akár egy létrehozandó Egyesület formájában - a jövőben is munkálkodhat közös célok, kezdeményezések megvalósítása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr612079335
süti beállítások módosítása