Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

Közérdekű adatigényléseink a budakalászi lakossági fórumon elhangzottak miatt: a forgalomcsökkenésről és az elkerülőút, valamint két forgalmas út csatlakozás elmaradása témájában

bekérjük a szentendrei tehermentesítőút és pomázi ipartelepi út tervezett budakalászi elkerülőre való be nem csatlakozását igazoló dokumentumokat és a Budakalászra ígért 30-50%-os forgalomcsökkenést előrejelző dokumentumot, modellszámítást.

2017. november 30. - Szentistvantelep

kimittud300x250.jpg
Az elkerülőúttal kapcsolatos októberi lakossági fórumon elhangzott pár olyan dolog, amelyeket illetően a lakosság feltétlen szükségesnek látta, hogy az állítások, ígéretek hivatalos dokumentumokkal legyenek alátámasztva, ezért az alábbi információkat, dokumentumokat kértük be a NIF-től (Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-től) közérdekű adatigénylés formájában:

  1. 2017. október 18-i, budakalászi lakossági fórumon Budakalász polgármestere elmondta, hogy a pomázi ipartelep útja nem lesz bekötve a tervezett budakalászi félelkerülőre. Kérjük az ezt alátámasztó hivatalos dokumentumot és azt is, hogy mi a garancia arra, hogy ezt később nem változtatják meg

  2. 2017. október 18-i lakossági fórumon Budakalász polgármestere elmondta, hogy a szentendrei tehermentesítőút sem fog becsatlakozni / befutni a tervezett budakalászi fél-elkerülőút Zrínyi utca közeli körforgalomba. A budakalasz.hu - n azt írják: "Ennek során sikerült elérni, hogy az elkerülőút mentén élők országos viszonylatban egyedülálló biztosítékokat kapjanak: így a kétsávos elkerülőút mentén zajvédő fal épül és 20 méter széles (!) erdősávot telepítenek, emellett a korábban tervezett két forgalmas útbekötést is elhagyják az építés során." Kérjük az ezt alátámasztó hivatalos dokumentumot és azt is, hogy mi a garancia arra, hogy ezt később nem változtatják meg. Polgármester úr azt mondta, hogy eltolásra kerül. Kérjük azt a dokumentumot, információforrást, ami azt mutatja, hogy hová kerül eltolásra.
    (Megjegyzés: a politikát és a könnyű ígéreteket ismerve simán elképzelhető, hogy szó szerint értik: most nem épülne meg, aztán 10 év múlva Budakalászra eresztik Szentendre forgalmának felét.
    Budakalász érdekében a szentendrei tehermentesítőút SOHA sem jöhet túl a Dobogókői úton, de legalábbis az OMV csomópont vonalán !)
  3. 2017. október 18-i, budakalászi lakossági fórumon Budakalász polgármestere NIF adatokra hivatkozva azt mondta (budakalasz.hu - n megtalálható prezentációban is olvasható), hogy az elkerülőútnak köszönhetően Budakalász belső forgalma akár 30-50%-kal csökkenhet. Kérjük a 30-50%-os csökkenést alátámasztó dokumentumot, illetve modellszámítást.


Mint eddig is, várjuk véleményeteket, hozzászólásotokat! 

Honlapunk: www.zoldvagyzaj.hu
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/zoldvzaj/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr2013405175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása