Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

Zöld vagy Zaj? A kérdés aktuálisabb, mint valaha - közmeghallgatás, Budakalász - 2017. december

Budakalászon sorra esnek áldozatul a zöldterület-közparkok (2013-ig Z-kp besorolás), többük helyére házépítéseket engedélyeznek

2017. december 14. - Szentistvantelep

20171104_100914_kis.jpg (Most még így néz ki a Mályva utcai - Ciklámen utcai park. Ennek a helyére engedték meg a házsor építését. )

Budakalász városa 2017. december 12-én tartotta az éves kötelező közmeghallgatását, ahol tanulságos lakossági kérdéseknek, hozzászólásoknak, városvezetői válaszoknak lehettünk tanúi. Előzetesen csak annyit emelnénk ki, hogy sajnos a Zöld vagy Zaj? kérdés aktuálisabb, mint valaha:

  • A Holló utca végi kőtörő tönkre teszi a helyi lakosok életét. A botrányos üggyel már több TV riport is foglalkozott (pl.: legutóbbi felvétel itt megtalálható: https://video.mno.hu/embed/196547 )
  • Mályva / Ciklámen utcai park és a Kálvária azon része, ahol lakóházak épülnek, 2013 év végéig az akkor hatályos TSZT – HÉSZ szerint még Z-kp övezet, azaz zöldterület-közpark volt, A képviselő testület 2013-ban fogadta ela sűrű beépítést lehetővé tevő kisvárosias (Lk) lakóterületté történő átsorolást, aminek következtében a zöldfelület csökkenni, az autóforgalom növekedni fog!
  • Lenfonó HÉV megálló és Pomázi út közötti park területére elkészült a P+R parkoló terve, aminek megépítését az önkormányzat pályázati pénzből kívánja finnaszírozni. Eredményhirdetés még nem történt. A terület ugyan nem közparkként szerepel a szabályozási terven, de mégis egy zöld sziget (volt) a városközpontban. Fennáll a veszélye annak, hogy megfelelő szabályozás hiányában a parkolót a budakalásziak helyett leginkább a pomázi ingázók fogják használni.
  • A kolónia épületeiről a Hírmondó novemberi száma a következőt írja: „a városképet csúfító épületet pedig lebontjuk, majd és a helyén zöld területet létesítünk.” A közmeghallgatáson megtudtuk, hogy a terület megmarad Lk övezetként és egy ideig, talán a Lenfonó gyárterület rendezéséig marad zöldterület.. A kolónia épületeit várhatóan 2018 január 10-én kezdik bontani, ami várhatóan 3-4 hétig tart majd. A bontást végző teherautó forgalom okozta esetleges úthibákat kijavítják
  • A városvezetés teljes erővel támogatja az elkerülőút ügyét, noha az első félévben még támogatta a térségi komplex forgalmi felülvizsgálat Történik ez annak ellenére, hogy semmi kézzelfogható információ nincs a város belső útjainak tehermentesítéséről: közérdekű adatszolgáltatásunkra a NIF (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) a 15 napos (első) határidőn belül nem tudta bemutatni az ígért 30-50%- os forgalomcsökkentésről szóló dokumentumot. 
  • Fentiektől függetlenül a folyamatos lakossági összefogás, nyomásgyakorlás, érdeklődés, és szakmai közreműködés eredményei már hellyel-közzel látszanak, ezért munkánkat újult erővel folytatjuk minden budakalászi lakos érdekében.

 

A Zöld vagy Zaj? kérdés talán soha nem volt még ilyen aktuális Budakalászon, mint napjainkban.

Bővebb beszámolóval és videórészletekkel is jelentkezni fogunk.

Kérjük, amennyiben egyetértesz a zöldfelületek megőrzésével, illetve támogatod lakótársaink tájékoztatását, kérjük oszd meg ismerőseiddel a bejegyzést!

Köszönjük!

Minden budakalászi lakosnak Áldott, békés ünnepeket kíván a ZVZ csoport!

Ajánljuk facebook oldalunkat:  https://www.facebook.com/zoldvzaj/

20171104_100726_kis.jpg

20171104_100757_kis.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr2413499049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása