Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

Pomázon a jelenlegi lakásállomány akár duplája is megépülhet még a 2017.04.26-án a képviselőtestület által első körben elfogadott, véleményezésre bocsátott dokumentum, TSZT szerint

Pomázon 2025-re 19500-as lakosságszámmal kalkulálnak, kedvezőtlen esetben a terv elvben további több mint kétszeres, összességében közel 12.500 lakás kialakítását is lehetővé tenné jelenleg már hatályosan átsorolt területeken

2017. október 23. - Szentistvantelep

20171023_pomaz_nepesseg3.jpg

Manapság mind nagyobb probléma az agglomeráció közlekedése, mind több településen fogalmazódik meg, hogy megtelt és véget kellene vetni a további parcellázásoknak, lakópark építéseknek, hiszen abból ered a túlzott gépjárműforgalom. Az itt élők aggódva szemlélik a folyamatot, mert nem kívánják az ezzel járó még nagyobb zsúfoltságot. A Budakalászon 2017. augusztusában tartott utcai lakossági fórumon, beszédében Hadházy Sándor, országgyűlési képviselő el is mondta, hogy károsnak tartja ezt a folyamatot és felhívta a városvezetés figyelmét a felelőségükre a kérdésben. 

Pomázon 2017. év során került aktualizálásra a város Településszerkezeti Terve, Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve. Ezen a linken elérhető dokumentum 132-133. oldalán az szerepel, hogy a szakértők számításai szerint 2025-re kb. 19500-ra nőhet Pomáz lakossága ( a jelenlegi 17765-ről) és jelzik, hogy ehhez közmű- és közintézményi területen is komoly mennyiségi fejlesztésre lesz szükség. Pomázi lakosok már hosszú évek óta várnak rá, hogy kerékpárút épüljön számukra, ezzel is segítve, hogy közeli célponthoz tartva ne kelljen autóba ülniük.

20171023_pomaz_nepesseg4.jpg
A 115-116. oldalon a lakásszám várható emelkedéséről írnak és olvashatjuk megdöbbentően:
"a fenti lakásszám összesítési táblázatban nem is annyira a tervezett újonnan kialakított, vagy funkcióváltó területek lakásszám értéke a jelentős, hanem a meglévő, megmaradó beépített és beépítésre kijelölt területek potenciális lakásszám tartaléka. Ez a tartalék a 2011-es 5.973 db lakás helyett kedvezőtlen esetben, elvben további több mint kétszeres, összességében közel 12.500 lakás kialakítását is lehetővé tenné jelenleg már hatályosan átsorolt területeken."

20171023_pomaz_nepesseg2.jpg

Ez azt jelenti, hogy nem zárható ki, hogy - akár különböző gazdasági érdekek miatt, vagy bármely okból - a mindenkori városvezetés döntéseinek következtében Pomáz lakossága megtöbbszöröződjön! Vajon Pomáz lakossága mit szól ehhez?
A lakás- és gépjárműállomány növekedése természetesen egyenes úton vezet a közutakon tapasztalható még nagyobb dugókhoz......

Eközben pedig Budakalász és Pomáz is saját városfejlesztési stratégiájában arról álmodozik, hogy nyugodt kisváros, élhető város, stb...marad, ám érdekesmód, amikor operatív szinten a döntésekre sor kerül, mégis újabb építkezéseknek, azáltal pedig a gépjárműforgalom további növekedésének engednek teret.

További hasonló, érdekes írásokért ajánljuk facebook oldalunkat (Zöld vagy Zaj ?) , 
honlapunkat ( http://zoldvagyzaj.hu/ ) , youtube csatornánkon pedig hamarosan, elsőként az október 18-i lakossági fórum videóival jelentkezünk, amely a budakalászi északi elkerülő útról, az általa jelentett veszélyekről, előnyökről, hátrányokról szólt, illetve az M0-ás körgyűrű északi szaktorának megépülése és előnyei is szóba kerültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr4713065578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása