Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

A Lupa-tóhoz tervezett bulinegyed veszélyeztetheti Szentistvántelep nyugalmát ?!

2017. február 26. - Szentistvantelep

elkerulo_levegobol_lupa_is.jpg

A héten a sajtón végigsöpört, hogy Gerendai Károly 118 M Ft-ért megvette a Budakalász egyes lakórészeitől mindössze 1 km-re fekvő Lupa-tó harmadát.
Az elkerülőút kapcsán is Szentistvántelep nyugalmáért aggódhatunk, ez a friss hír újabb veszélyt jelenthet. Mit tervezhet a SZIGET rendezvény által híressé lett Gerendai Károly, és mit lehet tenni / mit teher az önkormányzat a zajszennyezés ellen ? Ezt szedtük össze:

  • Gerendai Károly nyilatkozata a vétel után ( forrás - inforadio.hu ): "nem fesztivált akarnak létrehozni, hanem strandot."

Két másik forrás azonban mást sejtet: 

  • Az itt elérhető cikk címe: "Budapesti bulinegyed épül a Lupa-tó partjára". Az írásból idézünk: 
    "Egyelőre az idei szezonban csak próbaüzemben fog működni a stílusosan Lupa-tó névre keresztelt projekt, nagy változások a következő szezonban, illetve az azt követő évben várhatók. Ez a jelenlegi tervek szerint három további strand nyitását, illetve a közel fél kilométer hosszú földnyelvre telepített, különböző zenei igényeket kielégítő szórakozóhelyek létrehozását jelenti. Mivel a cél, hogy az egész a budapesti „bulinegyed” vízparti manifesztációja legyen, ezért az indulás két ismert hely, a Kiosk és a Budapest Park segítségével történik."
  • A strand honlapja ( www.lupato.hu )- a leghitelesebb forrás, ott ez szerepel: 
    "2017-ben is vár mindenkit a Lupa Tó, kristálytiszta vízzel, a tavalyinál lényegesen hosszabb, fehér-homokos vízparttal és eddig még sosem látott vízi és vízparti élményekkel és szolgáltatásokkal. Egy darabka karibi érzés, egy darabka tengerpart a fővárostól mindössze tíz percre, ahol vár a sportolás, a lazulás, a bulizás és a gasztronómia változatos világa."

 

Vajon mi szerepel a Budakalász Önkormányzatának környezetvédelemről szóló rendeletében ? 

Forrás: BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK  20/2014  . (XII.19.) rendelete a helyi környezet és természet védelméről (Egységes szerkezetben a 18/2015.(VI.12.) számú önkormányzati rendelettel):

"
Zaj - és rezgés elleni védelem helyi előírásai:

38.§ (1) Hangosító berendezést használó rendezvények tartása a település területén engedélyköteles.Ezekre a zajterheléssel járó rendezvényekre engedélyt a polgármester adhat ki. Az erre vonatkozó kérelmet a zajt okozó rendezvény előtt minimum 5 munkanappal be kell nyújtani.

(2) Zajterheléssel járó rendezvények estén figyelemmel kell lenni a környezeti zaj-és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Zr.) előírásaira.


Két megállapítás:
1, Esetleges hétvégi bulik vajon rendezvénynek számítanak-e, azaz mindig engedélyt kell kérnie rá a Gerendaiéknak ? 

2, Mivel a polgármester adja az engedélyt a rendezvényre, az olvasottak alapján túl zajos rendezvény esetén az engedély ki nem adásával a zajszenynezés, zajongás megakadályozható! 

Még egy hasznos link, érdekes írás:
EMLA Alapítvány a Környezeti Oktatás Támogatására: Ipari és Közlekedési zajforrások megelőzésének, csökkentésének jogi, műszaki és gazdasági eszközrendszere

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr8112294507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása