Budakalászt északról elkerülő úttal kapcsolatos információk, események

Budakalászt északról elkerülő út

Meghívó utcai fórumra, piknikre : 2017. június 22, csütörtök 18 óra

2017. június 17. - Szentistvantelep

Kedves Lakótársak!

Bizonyára sokan hallottak róla, hogy a Budakalász északi oldalához közel futó elkerülő út megépítésének ügye tavaly év végén hirtelen felpörgött. A lakókörnyezetünk nyugalmának és városunk északi zöld kapcsolatának elvesztése miatti aggodalom az év elején megindított egy komolyabb lakossági mozgolódást. A nyomvonal átgondolását (északabbra helyzését) kezdeményező aláírásgyűjtés mellé a városvezetés is odaállt, a petícióinkat eljuttattuk az illetékesekhez. Sajnos azonban az utóbbi hetekben aggasztó híreket hallottunk: úgy tűnik, az illetékes hatóságok nem veszik komolyan a kéréseinket. Pedig a lakossági mozgolódásunk közben olyan információk jutottak a birtokunkba, melyek még súlyosabbá teszik a helyzetet: a környező pomázi és szentendrei terlületeken jelentős forgalmat vonzó fejlesztések várhatóak, melyek révén távlatilag Budakalász északi kijárata (is) bedugulhat. Innentől ez már nem csak a szentistvántelepiek ügye, hanem az egész városra nézve veszélyekkel járhat a 25 évvel korábbi helyzetből kiinduló, a mai ismereteink alapján sokkal több káros mellékhatással járó nyomvonal megépítése.

Annak érdekében, hogy megfelelő tájékoztatást kaphassunk az egyre komolyabbnak tűnő helyzetről, "spontán" lakossági fórumot/pikniket szervezünk, melyre elfogadták a meghívást a leginkább érintett területek képviselői (egyben városunk vezetői): Rogán László és Ercsényi Tiborné. 

Találkozó: június 22. (csütörtök), 18 óra, Zrínyi u. - Martinovics u. sarok (meghívó csatolva)

Fontos, hogy megmutassuk: sokunkat érdekel a lakókörnyezetünk jövője! Gyertek családostul (gyerekek szaladgálhatnak a mezőn), szóljatok az ismerőseiteknek, szomszédaitoknak!

További infók:

Szentistvántelepet északról elkerülő út nyilvános facebook csoport

http://eszaki-elkerulo.blog.hu/

 

utcai_forum_20170622_meghivo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eszaki-elkerulo.blog.hu/api/trackback/id/tr1012601531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása